אז כמו שאתם בטח מבינים אני קורא די הרבה ספרים על אופניים. כאן אני מפרסם רשימה של ספרים שאהבתי ואני ממליץ לכם גם לקרוא. שימו לב שלצד הספר אני שם גם לינק ל-Amazon. במידה ותקנו את הספר דרך הלינק הזה זה יכניס לי כמה גרושים (ולכם לא יעלה כלום). סוג של דרך קטנה לתמוך באתר.

ספרים על פיזיולוגיה ואימונים

The Science of Winning by Jan Olbrecht

זה הספר שהכי השפיע על פילוסופיית האימון שלי. יאן אולברכט הוא אחד ממאמני השחייה הטובים בעולם והוא נודע בזכות עבודה המבוססת על בדיקות חומצת חלב. בספר הוא מסביר על מערכות האנרגיה בגוף, ההשפעה שלהם על חומצת החלב ובעיקר על האינטראקציה בין המנועים השונים. יאן מסביר במהלך הספר מה תהיה ההשפעה של אימונים שונים על חומצת החלב בגוף שלכם ואיך תוכלו להעלות את הסף על ידי שילוב נכון של אימונים. זה ספר מדהים. לא פחות.

תוכלו לקנות את הספר כאן

The Cyclists Training Bible של ג׳ו פריאל

את ג׳ו פריאל אני לא צריך להציג. הוא אחד המאמנים הכי מדוברים בעולם וזה שהשפיע הכי הרבה על תיאוריית אימון האופניים המודרנית. הוא עשה את זה במידה רבה בעזרת ספרי ה-Training Bible השונים שלו (הוא פרסם מספר גרסאות לאורך השנים). למעשה, פריאל תירגם את הכתבים של תודור בומפה אל עולם האופניים (על בומפה דיברתי בפרק בנוגע להיסטוריה של תוכניות האימונים).

זה הספר הקלאסי על מנת ללמוד על הבסיס מאחורי כתיבת תוכניות אימונים, פיזיולוגיה ובכלל איך לוקחים את היעד שלכם ומגיעים אליו בפועל. אני חושב שזה צריך להיות ספר חובה עבור כל תלמיד בקורס מדריכים ומאד מאד ממליץ עליו.

תוכלו לרכוש אותו כאן

Training and Racing with a Power Meter של אנדי קוגן והאנטר אלן

רוצים ללמוד איך לעבוד עם מד וואטים? זה הספר לקרוא. קוגן ואלן הם החבר׳ה שהמציאו את תורת העבודה עם מדי וואטים והפיצו אותה בעזרת הספר הזה. הספר מסביר את המונחים השונים שאנחנו שומעים עליהם בעבודה עם וואטים (כוח מנורמל NP, טריינינג סטרס סקור TSS ועוד ועוד). הוא גם מסביר עוד דברים שפחות מוכרים כמו ניתוח קאדנס על בסיס שיטת quadrant analysis, פרופיל רוכבים ועוד המון דברים מעניינים.

תוכלו לרכוש את הספר כאן.

The Time Crunched Cyclist

כריס קרמייקל (Chris Carmichael) פחות מוכר בארץ אבל בארה״ב הוא בנה לעצמו שם של אחד המאמנים הבכירים ביותר. בין השאר בזכות עבודה עם לאנס ארמסטרונג.

במסגרת הספר הזה כריס מסביר איך לבנות תוכנית אימונים עבור רוכבים שאין להם זמן. הוא מסביר גם את היתרונות והחסרונות בשיטת האימון הזו ומספק תוכניות אימונים ספציפיות עבור רוכבים מסוג זה. זה ספר נחמד, בייחוד אם אין לכם זמן להתאמן. אבל לא הייתי מתחיל בו.

תוכלו לרכוש את הספר כאן

Fast After 50 של ג׳ו פריאל

ספר נוסף מסדרת הספרים של פריאל. והאמת? אני לא מאד ממליץ עליו, בייחוד לא אם קראתם את הספר של ה-training bible. הספר לכאורה מאד מתרכז ברוכבים אחרי גיל 50 אבל הוא כולל הרבה מאד קטעים שנמצאים גם ב-Training Bible ובאופן כללי לא יחדש יותר מידי לאנשים שקראו את הספר הנ״ל. אם לא קראתם אותו אז הוא נחמד מאד.

תוכלו לרכוש את הספר כאןFast After 50: How to Race Strong for the Rest of Your Life

Runner's World The Runner's Body

אני יודע שזה לא ספר על אופניים. אבל בסופו של דבר ספורט אירובי הוא ספורט אירובי. והספר הזה עוסק בצורה מאד נרחבת באיך הגוף שלנו עובד, בשחיטת מגוון פרות קדושות בתחום של האימונים ולימד אותי המון על הנושא הזה. אני מאד ממליץ עליו.

תוכלו לרכוש את הספר כאן.

80/20 Running של מאט פיצג׳רלד

הספר הזה עוסק בנושא של Polarized Training (שאותו סיקרתי בהרחבה בסדרת כתבות באתר). הוא מסביר את העקרונות מאחורי שיטת אימונים זו, מסביר את המדע מאחוריה וכן נותן הרבה מידע מעניין על ההיסטוריה של אימוני הריצה. אני מאד נהניתי מהקריאה שלו ואם הנושא של אימון קוטבי מעניין אותכם אני מאד ממליץ לקרוא את הספר.

באופן כללי, מאט פיצג׳רלד הוא עיתונאי העוסק בתחומי הפיזיולוגיה והאימונים. בכל הספרים שלו שיצא לי לקרוא הכתיבה שלו הייתה מאד מעניינת ואותו דבר נכון גם לספר הזה.

תוכלו לרכוש את הספר כאן.

Faster: The Obsession, Science and Luck Behind the World's Fastest Cyclists

זה אחד מספרי האופניים שהכי נהניתי לקרוא אותם. הוא נכתב על ידי Michael Hutchinson (שאפילו ראיינתי אותו פעם בהקשר של נג״ש). מייקל הוא אחד מרוכבי הנג״ש הטובים בבריטניה ולקח את כל הנושא של רכיבת אופניים ל-extreme. במהלך הספר הוא מסביר על הרבה מאד מדע מאחורי הרכיבה ועל שיטות שונות להפוך למהירים יותר. הכתיבה שלו מצויינת והיא אחד מהדברים שהכי השפיעו עליי להיכנס להבנה המדעית העמוקה של האופניים.

תוכלו לרכוש את הספר כאן