הירשמו לרשימת התפוצה של Train by Science ותקבלו במייל עדכונים בנוגע למאמרים ופרקי פודקאסט חדשים. ההרשמה כאן


מסלול אליפות ישראל 2019 – הקשה בישראל

אחרי הרבה שנים בהן בילינו באליפות ישראל על המסלול הקלאסי של בית גוברין, השנה (2019) המסלול זז דווקא לקלאסיקה אחרת – מסלול חץ הצפון המיתולוגי. בעיני, חץ הצפון הוא המירוץ הקשה ביותר בישראל וכולל אלפי מטרים של עלייה. המסלול כולל טיפוס אחד ארוך בסדר גודל של 10-15 דקות (תלוי מי אתם 🙂 לצד שני טיפוסים קצרים ומפרקי רגליים בסדרי גודל של 2.5 – 3 דקות (תלוי באיזו הקפה אתם). יחד עם הטיפוסים הארוכים מגיעים קטעים משמעותיים של גבעות מתגלגלות שגם בהן ידרשו הרוכבים להפיק הרבה מאד וואטים.

קבוצת WCR במחנה אימונים יוני 2019 על המסלול של חץ הצפון

אז מה נדרש מרוכב על מנת לנצח במסלול הזה? שני דברים מרכזיים

א׳ – (לא מפתיע) יחס וואט לק״ג משובח. על פי הנתונים שאנו רואים בסטראווה, רוכבי העילית צפויים לטפס את עליית ברעם, העלייה המרכזית במסלול, ביחסי וואט קילוגרם של מעל 6 וואט לק״ג (מעל 420 וואט לרוכב ששוקל 70 ק״ג). אלה הספקים מרשימים מאד שכבר מזכירים את הפלוטון המקצועי. על מנת להצליח להפיק כאלו הספקים הרוכבים ידרשו להגיע גם בכושר מעולה אך גם במשקל נמוך ביותר. 

ב׳ – כושר אירובי משובח – מסלול עליות מסוג זה עומד לטחון את הרגליים ובכל הקפה קצבי הטיפוס ילכו וירדו. אפשר לראות את זה בצורה ברורה כשמסתכלים על קבצי עבר מהמירוץ. אפילו קבוצות המנצחים יורדות בצורה משמעותית בקצב בכל הקפה. מי שירצה לנצח את המירוץ הזה יהיה חייב להצליח להפיק וואטים מרשימים דווקא בסוף המירוץ. 

מועמדים מובילים

כמובן שקטגוריית העילית מעניינת מאד אך סביר להניח שרוכב אקדמי ינצח בה וגם בנשים עילית עומר שפירא היא המועמדת המובילה לניצחון. הקטגוריה המעניינת מכולן היא דווקא קטגוריית ה-U23. לאורך מרבית השנה, כשרוכבי האקדמי מתחרים בחו״ל, אלה הרוכבים שמרכיבים את החלק האיכותי של פלוטון העילית. אנחנו יכולים למצוא שם הרבה מאד מטפסים מעולים. הנה רק כמה שמות מתוכם:

  • עומר להב מ-IGP, מנצח טור הערבה 2019 ואחד המטפסים הכי טובים בארץ
  • גיא לשם מ-TNT, מגיע בכושר מעולה ואתם מוזמנים לראות מה עשה בחץ הצפון 2014 בשביל להבין כמה הוא מוכשר
  • יובל בן משה מהאקדמי/IGP אשר רכב לכל אורך השנה עם האקדמי בחו״ל ושמועות אומרות שמגיע בכושר מצויין
  • רוי רובינטשיין מ-TACC, אחד הרוכבים הכי מוכשרים היום בארץ
  • עידן רג׳ואן מ-TACC
  • אלון יוגב מ-TACC
  • דניאל אולחה מ-WCR
  • סנד אבו פארס מהאקדמי
  • רועי וינברג מ-TACC
  • עומר מקא מ-500 Watt שהיה מרשים מאד במסגרת טור ערבה

כולם ובטח עוד כמה ששכחתי רוכבים מ-ע-ו-ל-י-ם וטפסים סופר מוכשרים! ואני בטוח שיהיה סופר מעניין לראות אותם על המסלול. 

רק בשביל שתקבלו קצת תחושות, הנה החלק המרכזי של העלייה והזמנים של חלק מהחבר׳ה האלה על העליה המרכזית במסלול. לינק לסטראווה

זמני טיפוס החלק המרכזי של עליית אליפות ישראל 2019

שיהיה בהצלחה!